Pulpa de miel la cuptor

de mena29 in Mancaruri cu carne, 1 Iun 2015 | 4139 vizualizari

 

Pantru astazi m-am gandit ca daca tot sunt Rusaliile, de ce sa nu fac o friptura de miel pentru pranz. De obicei,cand pregatesc friptura din carne de miel,las in bait carnea pentru cel putin 24 ore. De aceasta data nu a fost planificata din timp si atunci am procedat diferit fata de celelalte dati. Spre surprinderea mea a iesit foarte foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa miel
  • sare
  • piper
  • ierburi aromate
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • 2 rosii
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 punga pentru friptura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor:

Mi-a ramas de la Paste pulpa din fata de la miel si m-am gandit sa o fac pentru astazi,la cuptor. Dupa cum v-am spus si mai sus,nu am planificat acest lucru din timp si din acest motiv nu am avut timp sa las carnea in bait. De regula o las in bait pentru cel putin 24 ore pentru a-si mai pierde din gustul puternic de miel.

Am dezghetat pulpa de miel, am spalat-o si am zvantat-o bine cu servete de bucatarie. Am condimentat-o cu sare, piper, ierburi aromate, sos de soia si ulei de masline. Am masat bine carnea cu acestea toate. Am pus pulpa intr-o punga pentru friptura,am curatat ceapa,usturoiul,le-am spalat, cepele le-am taiat in patru si le-am pus peste carne in punga,am taiat usturoiul felii si l-am pus si pe el,am spalat rosiile, le-am taiat in patru si le-am dat drumu peste ceapa si usturoi. Am legat bine punga cu clipsul din dotare,am intepat-o in cateva locuri cu o scobitoare si am pus totul intr-o tava. Am dat tava la cuptorul preancalzit la 180 grade C si am lasat-o acolo pentru o ora si jumatate. A iesit o bunatate de friptura pe care am mancat-o cu garnitura de orez si salata iceberg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

13.06.2015, 16:24

Foarte bun mielutul . Si tu te-ai scos . eu nici intepaturi nu-i dadeamla punguta . Doar la sfarsit o indepartam pentru rumenire . O idee buna . Eu azi am in plan peste en papillotte

mena29 1

13.06.2015, 16:33

Crisule,si eu te

mena29 1

13.06.2015, 16:34

Mihaela,nu multe,doar cateva intepaturi. Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel cu carne tocata amestec